Προκλητικές δημόσιες δηλώσεις περί κομματικών τοποθετήσεων από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Προκλητικές δημόσιες δηλώσεις περί κομματικών τοποθετήσεων από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Αρ. Πρωτ. 10355/18.05.2010

Προς Υπουργούς:

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης  & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

- Οικονομικών

 

Σκανδαλωδώς προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Σοφία Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ στον δημοσιογράφο Ηλία Κουτσούκο κατά τη διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3 102 FM.

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε με απόλυτη φυσικότητα σε ερώτηση του προαναφερθέντα δημοσιογράφου για «προσωπικό ρουσφέτι» αντικατάστασης γενικών διευθυντών του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, καταρρίπτοντας τον μύθο που προσπαθεί να καλλιεργήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για αξιοκρατία.

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε την αποστομωτική απάντηση που αφήνει την ίδια, αλλά και το κόμμα της πολιτικά έκθετους ισχυριζόμενη ότι «έχετε απόλυτο δίκαιο... αρκετά ψάξαμε τους καλύτερους και ικανότερους» για την κάλυψη καίριων θέσεων του ελληνικού δημοσίου. Από τα λεγόμενά της η κυρία Γιαννακά  αφήνει να εννοηθεί ότι από τη στιγμή που εδώ και εφτά μήνες -που είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ- δεν έχουν αντικατασταθεί οι γενικοί διευθυντές του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, υπάρχει λειτουργικό κενό στο κρατικό ραδιόφωνο της πόλης της Θεσσαλονίκης, υποβιβάζοντας και προσβάλλοντας ακόμα και το έργο και την προσφορά των σημερινών γενικών διευθυντών, αλλά και προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα υπεραμυνόμενη του αναξιοκρατικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό δημόσιο.

Ακάθεκτη και μη αντιλαμβανόμενη προφανώς την ουσία των δηλώσεών της η κυρία Γιαννακά προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το «συγκεκριμένο ζήτημα (αντικατάστασης δηλαδή των γενικών διευθυντών του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, όχι από άξιους και ικανούς, αλλά από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) αποτελεί ένσταση πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που το έχουν θέσει και στον κοινοβουλευτικό τομέα οικονομικών παρόντος του Υπουργού Οικονομικών  κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον οποίο και έθιξαν το θέμα ότι πρέπει να "τελειώνουν" με αυτό το θέμα και να προχωρήσει το δημόσιο στην αυτοκάθαρσή του».

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-  Έχουν καλέσει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε εξηγήσεις τη βουλευτή του κόμματός τους για τις προκλητικές δηλώσεις περί αναξιοκρατίας και «επιβεβλημένης ανάγκης» τοποθέτησης κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε καίριες θέσεις στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό;

- Αληθεύουν οι ισχυρισμοί της κ. Γιαννακά ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί από σύνολο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό Οικονομικών; Ποιοι είναι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμερίζονται τις απόψεις της κ. Γιαννακά; Ποια είναι η θέση του Υπουργού και ποια η επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της πιθανής αντικατάστασης των γενικών διευθυντών του κρατικού ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, όπως αυτό προκύπτει από την παραπάνω συνέντευξη;

Απαντήσεις Υπουργείων